ZMRZLINA SLANÝ KARAMEL
Zmrzlina a leto patria neodmysliteľne k sebe. Milujete karamel? Spravte si s nami našu najobľúbenejšiu zmrzlinu zo slaného karamelu. Jedinečná chuť slaného karamelu so svojou sladko slanou chuťou urobí Vaše leto osviežujúce. Nechajte sa inšpirovať týmto letným receptom.

Zmes na zmrzlinu:
300ml mlieko 3,5%
200ml smotana na šľahanie 33%
1ČL mandľový extrakt
150g slaný karamel
300ml mlieko 3,5%
200ml smotana na šľahanie 33%
1ČL mandľový extrakt
150g slaný karamel
Slaný karamel:
150g kryštálový cukor
100ml smotana na šľahanie 33%
30g maslo
Štipka soli
150g kryštálový cukor
100ml smotana na šľahanie 33%
30g maslo
Štipka soli
POSTUP:
Ako prvé si spravíme karamel, ktorý nám bude musieť vychladnúť. Cukor s maslom na panvici pripálime do zlatohnedej farby, kde opatrne budeme prilievať smotanu na šľahanie izbovej teploty. Všetko spolu premiešame, podľa chuti prisolíme. Karamel trochu varíme a necháme vychladnúť.
V robote si vymiešame všetky ingrediencie vrátane vychladeného studeného slaného karamelu. Zmes šľaháme pokiaľ nemáme všetky ingrediencie krásne prepojené. Zmes preložíme do cukrárenského vrecúška a dáme zamraziť min. na 4 hodiny. Zamrazenú zmes vytiahneme, polámeme do misy a tyčovým mixérom mixujeme niekoľko minút, pokým nemáme hladkú zmes. Preložíme do nádoby a necháme opäť mraziť niekoľko hodín, minimálne dve, pokiaľ zmrzlina nie je pevná.